Crap in crusta de malai cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de crap in crusta de malai cu legume din: crap, malai, ulei, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Crap in crusta de malai cu legume

  • 2 crapi mici (circa 500 g/buc)
  • 100 g malai
  • 150 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi (rosu, verde)
  • 2 rosii mari
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de solzi, tăiaţi-i capul, evisceraţi-l şi spălaţi-l bine cu apă rece. Scurgeţi-I şi ştergeţi-l cu şerveţele absorbante, apoi presăraţi-l cu sare şi piper, atât la interior cât şi la exterior. Treceţi peştele prin mălai, presaţi-l bine, astfel încât mălaiul să rămână lipit de peşte într-un strat cât mai gros.

Incingeţi uleiul într-o tigaie mare şi puneţi peştele. Prăjiţi-I la foc potrivit circa 20 de minute timp în care îl întoarceţi de mai multe ori pe toate părţile. Separat, într-o altă tigaie căliţi în 2-3 linguri de ulei, legumele curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe. La final, când acestea s-au înmuiat potriviţi- le de sare şi piper şi presăraţi-le cu pătrunjelul tocat mărunt.

Serviţi crapul în crusta de mălai cald, cu garnitură de legume.

Crap in crusta de malai cu legume

Crap in crusta de malai cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.