Crap in crusta de malai cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de crap in crusta de malai cu legume din: crap, malai, ulei, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, patrunjel, sare si piper.
- 2 crapi mici (circa 500 g/buc)
- 100 g malai
- 150 ml ulei
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 2 ardei grasi (rosu, verde)
- 2 rosii mari
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de solzi, tăiaţi-i capul, evisceraţi-l şi spălaţi-l bine cu apă rece. Scurgeţi-I şi ştergeţi-l cu şerveţele absorbante, apoi presăraţi-l cu sare şi piper, atât la interior cât şi la exterior. Treceţi peştele prin mălai, presaţi-l bine, astfel încât mălaiul să rămână lipit de peşte într-un strat cât mai gros.
Incingeţi uleiul într-o tigaie mare şi puneţi peştele. Prăjiţi-I la foc potrivit circa 20 de minute timp în care îl întoarceţi de mai multe ori pe toate părţile. Separat, într-o altă tigaie căliţi în 2-3 linguri de ulei, legumele curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe. La final, când acestea s-au înmuiat potriviţi- le de sare şi piper şi presăraţi-le cu pătrunjelul tocat mărunt.
Serviţi crapul în crusta de mălai cald, cu garnitură de legume.
Crap in crusta de malai cu legume
Pofta buna!