Crap in crusta de nuci
PrinteazaCrap in crusta de nuci din: crap eviscerat, lamaie, rosii cherry, busuioc verde, ulei, sare, unt, piper, miez de nuca, usturoi, pesmet, coaja de lamaie, ulei.
- 1 crap eviscerat
- 1 lamaie
- 2 rosii cherry
- busuioc verde
- 2-3 linguri ulei
- sare
- 25 g unt
- piper
pentru crusta:
- 8 bucati mari de miez de nuca
- 6 catei de usturoi
- 2 linguri pesmet
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 linguri ulei
- busuioc proaspat
Mod de preparare:
Speli pestele, il usuci in servetele absorbante, ii tai capul si coaja, si il dai cu sare si cu piper.
Pentru crustă, coci căţeii de usturoi, în coajă, timp de câteva minute, până se rumenesc.
Mixezi nucile, usturoiul copt şi curăţat de coajă, pesmetul, coaja rasă de lămâie, uleiul şi o mână de busuioc tocat.
Incingi cuptorul şi aşezi peştele într-un vas termorezistent uns, în prealabil, cu unt.
Torni peste el uleiul, puţină zeamă de lămâie, apoi aşezi pe deasupra compoziţia cu nuci şi apeşi ca să se lipească bine.
Pui alături şi câteva feliuţe de roşii cherry.
Il laşi la cuptor 15-20 de minute şi îl mai stropeşti din când în când cu sucul pe care îl lasă sau cu lămâie.
Inainte de a-l servi, presari busuioc proaspăt şi îl decorezi cu câteva felii de lămâie.
Dacă vrei, pentru un plus de savoare, presari şi câţiva mieji de nucă.
Crap in crusta de nuci
Pofta buna!
Tare rau crapul in crusta de nuci