Crap cu arpacas
PrinteazaCrap cu arpacas din: arpacas, crap, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ulei, vin, pasta de tomate, cimbru, sare, piper, menta.
• 300 g arpacaş
• 1 crap proaspăt, de 2 kg, fără cap
• 1 legătură ceapă verde
• 1 legătură usturoi verde
• 500 g roşii din conservă sau proaspete
• 3 ardei graşi
• 250 ml ulei
• 50 ml vin
• 100 g pastă de tomate
• sare
• piper negru măcinat
• cimbru verde sau uscat mărunţit
• 1 legătură frunze de pătrunjel
• 2-3 fire de mentă verde
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli bine şi îl porţionezi. Prăjeşti puţin bucăţile în ulei, apoi le scoţi pe farfurie. în uleiul rămas, căleşti ardeiul, ceapa şi usturoiul verde, toate spălate, curăţate şi tăiate mărunt, în prealabil.
Stingi cu pasta de tomate diluată, adaugi roşiile decojite şi tăiate, piperul pisat, sare şi cimbru şi fierbi legumele 20 de minute.
Speli arpacaşul şi îl fierbi în alt vas, în apă uşor sărată. Când boabele încep să se înmoaie, îl adaugi în vasul cu legume, împreună cu 150 ml apă caldă şi laşi să mai fiarbă 10-15 minute împreună.
Pui într-o tavă legumele şi arpacaşul şi deasupra aşezi bucăţile de peşte. Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 25 de minute, până se rumeneşte peştele.
La sfârşit, presari mentă şi pătrunjel. Serveşti alături de un pahar cu vin roşu.
Pofta buna!