Crap cu broccoli şi legume
PrinteazaCrap cu broccoli şi legume din: crap, broccoli, ceapa rosie, ardei capia copti, praz, usturoi, morcovi, ardei iute, cimbru, patrunjel, otet, sare, piper, ulei, telina, conopida si cartofi.
- 2 crapi mari
- 600 g broccoli
- 3 cepe rosii
- 6 ardei capia copti
- un fir de praz
- 4 catei de usturoi
- doi morcovi
- un ardei iute
- o lingurita cimbru
- patrunjel
- 50 ml otet
- sare
- piper
- ulei
- telina
- conopida
- cartofi
Mod de preparare:
Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală şi se taie în bucăţi potrivit de mari. Se unge cu ulei pe toate părţile, se condimentează şi se aşază într-o tavă pe un strat din rondele de ceapă roşie, rondele de praz şi felii de morcov.
Se presară cu cimbru Şi felii de ardei iute, se toarnă o cană cu apă şi se introduce în cuptorul încins pentru 25-30 de minute la foc mediu. Ardeii capia se curăţă, se taie cubuleţe şi se pun într-un bol cu bucheţelele de broccoli.
Se adaugă ustiuroiul curăţat şi pisat, sare, piper, ulei şi oţet după gust. Se pune peştele în farfurii, se pune alături salata cu broccoli şi ardei presărată cu pătrunjel tocat şi se serveşte imediat. Pestele se mai poate servi cu telina, conopida sau cartofi gratinati sau fierti la abur.
Crap cu broccoli şi legume
Pofta buna!
Bun, bun, desi poza nu atrage in mod deosebit