Crap cu capere si vin
PrinteazaCrap cu capere si vin din: crap, ceapa, ardei, ansoa, rosii, vin, usturoi, capere, lamaie, ulei, sare, piper.
- 1 crap (2-3 kg)
- 4-5 cepe uscate
- 2 ardei capia
- 2 fileuri de anşoa
- 1 cutie mare cu roşii în bulion
- 200 ml vin alb sec/demisec
- 1 lămâie
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 linguri cu capere
- 1 roşie
- pătrunjel verde
- piper boabe + măcinat
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa solzişori şi o pune-o la călit cu usturoiul fâşii şi un praf de sare, în două linguri cu ulei. Când s-a înmuiat, adaugă ardeiul tăiat fâşii, piper măcinat, fileurile de anşoa mărunţite, condimentele uscate şi jumătate din vin.
Mai lasă 2-3 minute, amestecând.
Dă deoparte când e gata. Taie capul şi coada peştelui, taie-l pe burtă, eviscerează-l cu grijă. Taie-l bucăţi groase de trei degete.
Pune într-o tavă roşiile în bulion, toarnă compoziţia de ceapă, piperul boabe şi aşază bucăţile de peşte ca şi cum l-ai recompune. Pune felii de lămâie şi felii de roşie, o linguriţă de capere, toarnă restul de vin şi acoperă cu folie.
Dă la cuptor, la foc mic, vreo 40 de minute.
Scoate folia, adaugă restul de capere şi mai lasă-l 10 minute.
Pofta buna!