Crap cu coacaze

Printeaza

 Crap cu coacaze

Ingrediente:Crap cu coacaze

  • 4 bucăţi de crap
  • 200g coacăze
  • ceapă medie
  • 2 căţei usturai
  • 50g unt
  • lingură zahăr
  • 15 ml vin alb sec
  • 1 leg. pătrunjel
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală bine în apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se spală coacăzele, se pun câteva deoparte (30g), iar restul se pasează şi se strecoară sucul prin etamină.

Se curăţă cea­pa, se spală şi se toacă mărunt, împreună cu căţeii de usturoi. Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc ceapa şi usturoiul la foc mic 1-2 minute.

Se adaugă zahărul, amestecând încon­tinuu, apoi se stinge cu vinul amestecat cu sucul de coacăze, turnându-1 puţin câte puţin, până se omogenizează sosul.

Se potriveşte de sare şi piper. Se pune pestele intr-o tavă unsa şi se ornează cu coacăzele păstrate şi cu pătrunjel, tocat mărunt, presărat pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.