Crap cu coacaze
PrinteazaCrap cu coacaze
- 4 bucăţi de crap
- 200g coacăze
- ceapă medie
- 2 căţei usturai
- 50g unt
- lingură zahăr
- 15 ml vin alb sec
- 1 leg. pătrunjel
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală bine în apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se spală coacăzele, se pun câteva deoparte (30g), iar restul se pasează şi se strecoară sucul prin etamină.
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt, împreună cu căţeii de usturoi. Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc ceapa şi usturoiul la foc mic 1-2 minute.
Se adaugă zahărul, amestecând încontinuu, apoi se stinge cu vinul amestecat cu sucul de coacăze, turnându-1 puţin câte puţin, până se omogenizează sosul.
Se potriveşte de sare şi piper. Se pune pestele intr-o tavă unsa şi se ornează cu coacăzele păstrate şi cu pătrunjel, tocat mărunt, presărat pe deasupra.
Pofta buna!