Crap cu dovlecel, mazare si ardei gras
PrinteazaCrap cu dovlecel, mazare si ardei gras din: crap, ceapa, ardei rosu, arei galben, morcov, dovlecel, fasole verde, boabe de mazăre, usturoi, roşioare cherry, ulei, sare, piper, lămâie.
Ingrediente:
- 1 crap de aproximativ 1 kg
- 2 cepe
- 1 ardei roşu
- 1 ardei galben
- 1 morcov
- 1 dovlecel de dimensiune medie
- 100 g fasole păstăi
- 2 linguri boabe de mazăre
- 3 căţei de usturoi
- 5-6 roşioare cherry
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îi eviscerezi, după care îl speli bine atât în interior, cât şi în exterior. Dacă vrei să coci peştele întreg, ai grijă să scoţi branhiile, care dau peştelui un gust amar.
E de preferat, însă, să înfrebuinţezi capul pentru o ciorbă.
Stropeşti peştele cu zeama de la 1/2 lămâie, îl presari cu piper şi puţină sare şi îl laşi la rece până pregăteşti legumele.
Cureţi legumele, le speli şi le tai astfel: ardeii în fâşii subţiri, ceapa solzişori, morcovii în rondele sau bastonaşe, dovlecelul cubuleţe, iar păstaile le rupi în bucăţi de 4-5 cm.
Amesteci într-un bol toate legumele, le presari cu sare şi piper şi le stropeşti cu teama de lămâie rămasă. Intr-o tavă mai adâncă, aşezi o coală mare de hârtie de copt (circa 50 cm).
Ungi hârtia cu ulei, aşezi legumele şi deasupra peştele, pe care îl stropeşti cu ulei. Poţi să introduci câteva legume şi în burta peştelui, ca să-i dea mai multă savoare şi să-l menţină suculent.
Infăşori bine peştele în hârtie de copt şi îl introduci în cuptor, pentru 30 de minute, la foc mediu, îl serveşti cald sau rece, la cină, alături de prieteni, la un pahar cu vin alb bun.
Crap cu dovlecel, mazare si ardei gras
Pofta buna!