Crap cu mar, cartofi si sfecla rosie
PrinteazaCrap cu mar, cartofi si sfecla rosie din: crap eviscerat, faina, pesmet, cartofi rosii, sfecla rosie, mar acrisor, suc de lamaie, ceapa verde, castraveciori muraţi dulci-acrişori, mărar, ulei de floarea-soarelui, oţet 8%, muştar.
- 1 crap eviscerat
- 2 linguri făină
- 2 linguri pesmet
- 500 g cartofi roşii
- 300 g sfeclă roşie
- 1 măr acrişor
- un strop suc de lămâie
- 2 cepe verzi
- 4 castraveciori muraţi dulci-acrişori
- 3 fire mărar
Pentru dressing:
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 1-2 linguri oţet 8%
- 1 lingură muştar
Mod de preparare:
Se taie peştele bucăţi; se sărează, se tăvălesc prin făină şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se lasă să se scurgă şi se păstrează la cald.
Se spală cartofii, se aşază într-o oală şi se toarnă apă astfel încât să fie complet acoperiţi; se Iasă să fiarbă până ce se înmoaie, apoi se scurge apa.
Se lasă să se răcorească puţin cartofii şi se decojesc cât sunt încă fierbinţi. Se fierbe separat şi sfecla roşie, până ce se înmoaie. Se lasă să se răcească aproape total, apoi se decojeşte şi se taie cuburi.
Se taie cartofii cuburi. Se decojeşte mărul şi se curăţă de cotoare; se taie pulpa cuburi şi se stropesc cu suc de lămâie.
Se toacă ceapa verde; castraveciorii se taie cubuleţe. Se aşază într-un castron toate ingredientele pentru salată şi se amestecă. Se presară deasupra mărar tocat.
Pentru dressing, se bate uleiul cu oţet şi muştar; se toarnă dressingul peste legume, se sărează, se piperează şi se amestecă. Se lasă să se pătrundă şi se serveşte salata cu peştele prăjit.
Crap cu mar, cartofi si sfecla rosie
Pofta buna!