Crap cu mar, cartofi si sfecla rosie

Printeaza

Crap cu mar, cartofi si sfecla rosie din: crap eviscerat, faina, pesmet, cartofi rosii, sfecla rosie, mar acrisor, suc de lamaie, ceapa verde, castraveciori muraţi dulci-acrişori, mărar, ulei de floarea-soarelui, oţet 8%, muştar.

Ingrediente:Crap cu mar, cartofi si sfecla rosie

  •  1 crap eviscerat
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri pesmet
  • 500 g cartofi roşii
  • 300 g sfeclă roşie
  • 1 măr acrişor
  • un strop suc de lămâie
  • 2 cepe verzi
  • 4 castraveciori muraţi dulci-acrişori
  • 3 fire mărar

Pentru dressing:

  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1-2 linguri oţet 8%
  • 1 lingură muştar

Mod de preparare:

Se taie peştele bucăţi; se sărează, se tăvălesc prin făi­nă şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins. Se lasă să se scurgă şi se păstrează la cald.

Se spală cartofii, se aşază într-o oală şi se toarnă apă astfel încât să fie complet acoperiţi; se Iasă să fiarbă până ce se înmoaie, apoi se scurge apa.

Se lasă să se ră­corească puţin cartofii şi se decojesc cât sunt încă fier­binţi. Se fierbe separat şi sfe­cla roşie, până ce se înmoaie. Se lasă să se răcească aproa­pe total, apoi se decojeşte şi se taie cuburi.

Se taie cartofii cuburi. Se decojeşte mărul şi se curăţă de cotoare; se taie pulpa cuburi şi se stropesc cu suc de lămâie.

Se toacă ceapa verde; cas­traveciorii se taie cubuleţe. Se aşază într-un castron toa­te ingredientele pentru sala­tă şi se amestecă. Se presară deasupra mărar tocat.

Pentru dressing, se bate uleiul cu oţet şi muştar; se toarnă dressingul peste le­gume, se sărează, se pipe­rează şi se amestecă. Se lasă să se pătrundă şi se serveşte salata cu peştele prăjit.

Crap cu mar, cartofi si sfecla rosie

Crap cu mar, cartofi si sfecla rosie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.