Crap cu sos caju
PrinteazaCrap cu sos caju din: crap, rosii, usturoi, ardei, praz, vin, coriandru, lamaie, boia, ulei, sare.
- 1 crap
- 1 ceaşcă de roşii decojite
- 3 căţei de usturoi
- 100 g caju
- 1 ardei gras
- 1 fir de praz
- 100 ml vin alb
- coriandru
- zeamă de lămâie
- boia iute
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă crapul mai întâi de solzi, apoi de maţe. Spală peştele, dă-l cu un praf de sare, stropeşte-l bine cu zeamă de lămâie, condimentează-l cu coriandru şi dă-l la rece.
Curăţă prazul şi taie-l rondele subţiri. Pune puţin ulei la încins şi rumeneşte boabele de caju, apoi adaugă prazul şi ardeiul gras. Când acestea s-au înmuiat puţin, pune usturoiul zdrobit, roşiile pasate şi vinul.
Lasă la fiert, la foc mic.
Când a scăzut puţin, drege sosul de sare şi adaugă un praf de boia iute. Pune peştele într-o tavă şi peste el toarnă sosul de roşii şi puţină apă.
Dă la cuptor pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!