Crap cu sos cherry
PrinteazaCrap cu sos cherry din: crap, rosii, otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, rozmarin, boia.
- 1 kg crap proaspăt
- 500 g roşii cherry
- 4 linguri cu oţet
- linguri cu ulei 200 ml
- apă
- 5 căţei de usturoi
- 10-15 boabe de piper
- 2-3 foi de dafin
- 1-2 crenguţe de cimbru
- rozmarin
- boia
- piper
Mod de preparare:
Spală şi curăţă peştele, porţionează-l în „canapele” destul de micuţe. Aşază toate bucăţelele de peşte pe o tavă, presară usturoiul tocat, boabele de piper, foile de dafin, cimbru şi rozmarin (cam o linguriţă rasă).
Intr-un castronel, amestecă uleiul cu apa şi oţetul, sare şi puţină boia (dulce sau iute, după gust). Amestecă şi toarnă cu grijă deasupra bucăţilor de peşte.
Acoperă cu o folie de aluminiu şi dă la cuptorul încins, la foc mic, pentru 30-40 de minute, la folia şi decorează fiecare „canapea” cu câte o roşioară cherry (sau doar pe jumătate, dacă acestea sunt prea mari).
Mai dă la cuptor pentru o jumătate de oră, până când peştele capătă o culoare aurie, rumenită. Serveşte imediat, iar ceea ce-ţi rămâne pune în borcane cu filet, la frigider.
Crap cu sos cherry
Pofta buna!