Crap cu sos de telina si piper rosu
PrinteazaCrap cu sos de telina si piper rosu din: file de crap, telina, ceapa, unt, smantana, ulei, lamaie, sare, piper rosu.
- 1 bucată file de crap
- 1 ţelină mare
- 1 ceapă
- 3 linguri unt
- 200 g smântână
- 5 linguri ulei
- 1 lămâie
- sare
- piper roşu boabe
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti într-o lingură de unt şi adaugi ţelina curăţată şi tăiată felii. Pui sare, piper, o cană de apă şi laşi să fiarbă înăbuşit amestecând din când în când. In acest timp speli peştele, îl usuci cu şervet special de bucătărie, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi îl aşezi într-o tavă unsă cu ulei.
Adaugi untul rămas, coajă rasă de lămâie, piperul boabe şi totul la cuptor pentru 10-15 minute, la foc potrivit. După ce a fiert ţelina, o scurgi, o pasezi şi o amesteci cu smân-ştele, îl usuci cu şervet special de bucătărie, îl stropeşticu zeama de lămâie şi îl aşezi într-o tavă unsă cu ulei.
După ce a fiert ţelina, o scurgi, o pasezi şi o amesteci cu smână, sare şi piper după gust şi amesteci.
Pestele se serveste garnisit cu felii de lamaie si sosul in sosiera.
Pofta buna!