Crap cu sos si cascaval

Printeaza

Crap cu sos si cascaval

Ingrediente:Crap cu sos si cascaval

  • 1 crap de 1 kg
  • l/2 pahar oţ et
  • 100ml vin îndulcit cu puţin zahăr
  • 1pahar ulei
  • l kg roşii
  • 1pahar smântână
  • 200g caşcaval
  • 1lingură unt topit
  • 50g unt
  • 1ceapă
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Peştele curăţat şi spălat se pre­sară cu sare şi se lasă 1/2 oră la rece.

Se aşază apoi în tavă cu roşiile tăiate în felii, ceapa to­cată peştişori, untul topit şi cel proaspăt, uleiul, vinul, oţetul, sarea, piperul, foile de dafin, 100g caşcaval ras.

Se dă la cup­tor, şi când peştele este pătruns şi rumenit, se aşază pe farfuria de servit.

Deasupra se toarnă so­sul în care a fiert, strecurat prin sită.

Se toarnă apoi smântână şi restul de caşcaval. Se mai dă la cuptor o jumătate de oră să se rumenească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.