Crap cu sos si cascaval
PrinteazaCrap cu sos si cascaval
- 1 crap de 1 kg
- l/2 pahar oţ et
- 100ml vin îndulcit cu puţin zahăr
- 1pahar ulei
- l kg roşii
- 1pahar smântână
- 200g caşcaval
- 1lingură unt topit
- 50g unt
- 1ceapă
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele curăţat şi spălat se presară cu sare şi se lasă 1/2 oră la rece.
Se aşază apoi în tavă cu roşiile tăiate în felii, ceapa tocată peştişori, untul topit şi cel proaspăt, uleiul, vinul, oţetul, sarea, piperul, foile de dafin, 100g caşcaval ras.
Se dă la cuptor, şi când peştele este pătruns şi rumenit, se aşază pe farfuria de servit.
Deasupra se toarnă sosul în care a fiert, strecurat prin sită.
Se toarnă apoi smântână şi restul de caşcaval. Se mai dă la cuptor o jumătate de oră să se rumenească.
Pofta buna!