Crap cu varza la cuptor
PrinteazaCrap pe varza la cuptor din: file de crap, varza, faina, ulei, pasta de tomate, cimbru, ceapa, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg file de crap
- 1 varză
- 100 g făină
- 150 g ulei
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 linguriţă cimbru uscat
- ceapă
- pătrunjel
- sare si piper
Mod de preparare:
Tăiati fileul de crap în bucăţi potrivite şi presăraţi-le cu sare şi piper proaspăt măcinat. Treceţi-le prin făină şi prăjiţi-le în 100ml ulei până când se rumenesc pe ambele părţi. Tocaţi fideluţă varza, frecaţi-o cu 1 lingură de sare grunjoasă şi stoarceţi-o de zeama pe care o lasă.
Căliţi ceapa tocată mărunt în uleiul rămas, apoi adăugaţi varza. Puneţi cimbrul, pasta de tomate şi potriviţi de sare şi piper. Căliţi varza încă 10 minute, amestecând ocazional.
Puneţi într-o tavă unsă cu ulei jumătate din cantitatea de varză. Peste aceasta puneţi bucăţile de peşte şi deasupra puneţi varza rămasă.
Nivelaţi astfel încât toate bucăţile de peşte să fie acoperite cu varză şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi circa 40 de minute sau până când se rumeneşte bine.
Serviţi crapul pe varză fierbinte, presărat cu pătrunjel.
Pofta buna!