Crap cu vin si arpagic
PrinteazaCrap cu vin si arpagic
- 1kg crap românesc
- 100ml ulei
- 100g ceapă
- 200rnl vin roşu
- 500g arpagic
- 300g ciuperci
- 1lingură făină
- 1lingură ulei
- zeamă de peşte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge uleiul şi se pune ceapa, tocată mărunt, la călit, lăsând-o să se înmoaie fără să se rumenească.
Se pune deasupra peştele tăiat în bucăţi, se adaugă vin roşu, sare, piper, se unge peştele cu ulei şi se introduce tava la cuptor, lăsâdu-1 să se înăbuşe şi având grijă să nu se ardă ceapa.
Când peştele s-a încins bine, se adaugă ciupercile călite în prealabil, arpagicul de asemenea înăbuşit, precum şi un sos preparat dintr-o lingură de faină rumenită cu o lingură de ulei, stinsă cu zeamă de peşte, atât cât sosid să rămână potrivit de legat, după care se mai introduce la cuptor 10 minute.
Pofta buna!