Crap la cuptor cu cartofi
PrinteazaCrap la cuptor cu cartofi: Ai nevoie de un crap de 2-2,5 kg, pe care-l cureţi de solzi şi-l despici pe spate. De preferinţă se lasă întreg, dar se pot face 6 porţii. Cureţi 4 cartofi mari şi îi tai rondele. Aşezi cartofii în tava de la aragaz într-un strat subţire.
Pui peştele presărat cu sare deasupra. Tai 2 ardei fideluţă, 2 morcovi rondele, două roşii mari felii şi le aşezi peste peştele pus în tavă.
Tava o umpli cu apă pe jumătate (doar cartofii să fie acoperiţi) şi stropeşti conţinutul cu o ceaşcă de ulei.
Dai la cuptor pentru 1/2 oră. Atunci când legumele se înmoaie şi peştele se rumeneşte deasupra, pregăteşti un sos din 1 pahar apă, 1 pahar suc de roşii, o căpăţână de usturoi şi 1 vârf de cuţit de sare. Şi 1/2 pahar de vin alb.
Torni şi mai laşi la cuptor 10-15 minute şi pe urmă presari verdeaţă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- crap la cuptor cu cartofi
- crap la cuptor
- crap cu cartofi la cuptor
- peste la cuptor cu cartofi
Bun crapul la cuptor