Crap la cuptor cu cartofi

Printeaza

Crap la cuptor cu cartofi: Ai nevoie de un crap de 2-2,5 kg, pe care-l cureţi de solzi şi-l despici pe spate. De preferinţă se lasă întreg, dar se pot face 6 porţii. Cureţi 4 cartofi mari şi îi tai rondele. Aşezi cartofii în tava de la aragaz într-un strat sub­ţire.

Pui peştele presărat cu sare deasupra. Tai 2 ardei fideluţă, 2 morcovi rondele, două roşii mari felii şi le aşezi peste peştele pus în tavă.

Tava o umpli cu apă pe jumătate (doar cartofii să fie acoperiţi) şi stropeşti conţinutul cu o ceaşcă de ulei.

Dai la cuptor pentru 1/2 oră. Atunci când legumele se înmoaie şi peştele se rumeneşte deasupra, pregăteşti un sos din 1 pahar apă, 1 pahar suc de roşii, o căpăţână de usturoi şi 1 vârf de cuţit de sare. Şi 1/2 pahar de vin alb.

Torni şi mai laşi la cuptor 10-15 minute şi pe urmă presari verdeaţă

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • crap la cuptor cu cartofi
  • crap la cuptor
  • crap cu cartofi la cuptor
  • peste la cuptor cu cartofi

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.