Crap la cuptor cu orez
PrinteazaCrap la cuptor cu orez din: crap, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper, verdeata, stafide, vin.
- 1 crap
- 1 ceapă
- 1 lămâie
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- sare
- piper
- verdeaţă
- stafide
- 1 pahar cu vin alb
Mod de preparare:
Curăţaţi crapul. Puneţi deoparte icrele sau lapţii, săraţi-l şi piperaţi-l pe dinăuntru şi pe dinafară. Lăsaţi-l să stea până când pregătiţi umplutura.
Alegeţi orezul şi spălaţi-l în mai multe ape, căliţi-l cu 1 ceapă tocată fin în ulei fierbinte. Umpleţi cu 2 măsuri de apă, fierbeţi 15 minute.
Spălaţi stafidele, amestecaţi-le cu miezul de nucă tocat fin, cu miez de franzelă şi verdeaţă. Răsturnaţi peste orez, omogenizaţi, amestecaţi cu lapţii peştelui, umpleţi burta crapului.
Ungeţi peştele cu ulei, puneţi-l la cuptor cu 1 cană de vin, 1 cană de apă şi piper boabe pentru 35-40 minute.
Serviţi cald, cu orez.
Pofta buna!