Crap cu vin la cuptor din: crap, usturoi, lamaie, ulei, vin, sare, piper. Ingrediente: un crap de 1,5 kg 5 căţei usturoi o lămâie o legătură pătrunjel 500 ml vin alb sec 2 linguri ulei sâre piper Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă cu şervete absorbante. Se presară […]
Crap la cuptor cu păstârnac şi ceapă roşie
PrinteazaCrap la cuptor cu păstârnac şi ceapă roşie din: fileuri de crap, pastarnac, ceapa rosie, ulei de masline, sare si piper.
- 4 fileuri de crap (circa 200 g bucata)
- 600 g pastarnac
- 4 cepe rosii
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fileurile de crap de eventualele oscioare rămase de la filetare, spălaţi-le, scurgeti-le de apă şi puneţi-le într-o tavă, pe hârtie de copt.
Presăraţi-le cu sare şi piper şi stropiţi-le cu 2-3 linguri de ulei.
Tot în tavă, pe lângă bucăţile de peşte, puneţi păstârnacul curăţat, spălat şi tăiat în 4 sau dacă este mai gros, în 6.
Puneţi şi ceapa tăiată în jumătăţi, pe lung.
Presăraţi ceapa şi păstârnacul cu sare şi piper şi ungeţi-le cu ulei.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi totul la foc potrivit circa 50 de minute.
Serviţi câte un file de crap la porţie, cu păstârnacul şi ceapa coapte, totul stropit cu zeamă de lămâie.
Crap la cuptor cu păstârnac şi ceapă roşie
Pofta buna!
poate iti place si:
Crap cu vin la cuptor
Crap cu seminte la cuptor
Crap cu seminte la cuptor din: crap. rosii, seminte, ulei, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 bucăţi crap 2 roşii o lingură amestec seminţe de mărar şi coriandru 2 linguriţe ulei sare piper lămâie, pentru servit Mod de preparare: Peştele se presară cu sare şi piper şi se aşază în tava de copt. Se presară […]
Pofta buna!