Crap la cuptor pe pat de cartofi
PrinteazaCrap la cuptor pe pat de cartofi din: crap, rosii, ardei verzi, ceapa, usturoi, suc de rosii, patrunjel, cartofi, sare, piper, cimbru, bulion, concentrat de legume, vin alb.
- 1 crap
- 4 rosii
- 2 ardei verzi
- 1 ceapa
- 1 capatana de usturoi feliat
- 250 ml suc de rosii
- 1 legatura de patrunjel
- 1 kg de cartofi
- sare
- piper
- cimbru
- 1 lingura bulion
- 1 lingurita concentrat de legume
- 1 paharel de vin alb
Mod de preparare:
Eviscerezi pestele si-l cureti de solzi. Apoi il speli, il scurgi de apa si il presari cu sare. Lasi pestele deoparte.
Cureti cartofii si ii tai in sferturi, apoi ii prajesti putin. Cand sunt gata, scoti cartofii si ii sarezi putin.
Tai ardeii in 2, pe lungime si apoi de-a latul, sub forma de fasii nu prea late.
Ceapa o tai solzisori si o presari cu 1 lingurita de concentrat de legume. Toci marunt patrunjelul.
Calesti ceapa in ulei incins, la foc domol, sa devina sticloasa. Separat, calesti putin ardeiul.
Feliezi rosiile si le sarezi putin. Ungi o tava de aragaz sau o tava mai inalta cu putin ulei.
Asezi cartofii, iar peste ei pui pestele taiat pe spate, nu pe burta. Presari feliile de usturoi peste peste si peste cartofi.
Repartizezi uniform ceapa peste pestele din tava. Apoi pui feliile de rosii si cele de ardei, intercalat.
Presari peste peste sare si piper sau condiment special pentru peste.
Presari patrunjel tocat (cat doresti) si stropesti crapul cu ulei.
Torni putin ulei si peste peste si peste cartofi si putina apa. Dai tava la cuptor, la foc potrivit.
Cartofii care nu sunt sub peste, mai trebuie intorsi, cu grija, sa nu se sfarame.
Cand pestele este patruns, torni deasupra bulionul diluat in sucul de rosii.
Stropesti totul cu vinul alb si mai lasi tava la cuptor inca 10 minute.
Servesti preparatul cu o salata asortata si cu un vin alb.
Pofta buna!