Crap la cuptor in sos de smantana

Printeaza

Crap la cuptor in sos de smantana din: crap, fileuri de ansoa, ulei de masline, bacon, sare, piper, smantana, ceapa, ardei, lamaie, capere, masline.

retete

Ingrediente:

  • 1 crap de 1 kg
  • 6  fileuri de anșoa
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 g bacon
  • sare
  • piper
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 cepe
  • 1 ardei roșu
  • 1 ardei galben
  • 1 lămâie
  • 1 lingură capere
  • 1 lingură măsline

 

 

Mod de preparare:

Cureți peștele, îl speli, iar după ce s-a scurs bine, îl stropești cu zeamă de lămâie și îl presari cu sare și piper după gust.

Crestezi peștele transversal, la distanță de 1 1/2 cm și în crestături pui  fileurile de anșoa.

Prăjești puțin peștele în 2-3 linguri de ulei, apoi îl scoți într-o tavă unsă și îl coci 25 de minute.

Cureți și speli legumele. Tai ceapa julien și o înăbuși în ulei, pentru 1-2 minute, amestecând ușor.

Adaugi ardeii tăiați fâșii pe lungime, baconul tăiat cuburi, caperele, măslinele, smântâna, sare și piper după gust.

Aduci la masă peștele pe platou, cu sosul de smântână în jur.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Crap la gratar cu verdeata

Crap la gratar cu sos si legume

Crap la gratar cu sos si legume din: crap, vin, smantana, ceapa, ulei, piper, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 1 crap de cca 3 kg 500 ml vin alb sec 500 ml smântână pentru gătit 5 cepe mici 1 linguriţă ulei 1/4 linguriţă piper măcinat 2 morcovi sare şi piper   Mod de preparare: Curăţaţi peştele […]

 

Saramura de crap cu vin

Saramura de crap cu vin

Saramura de crap cu vin din: crap, ceapa, rosii, pasta de tomate, ulei, vin, usturoi, ulei, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 600 g crap 2 cepe 3 roşii 1 lingură cu pastă de tomate 100 ml ulei 50 ml vin alb 1 ardei iute • 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper […]

 

Crap cu rosii la pachet

Crap la cuptor cu vin si smantana

Crap la cuptor cu vin si smantana din: crap, unt, smantana, vin, patrnjel, ceapa, pesmet, mirodenii, sare, canapele. Ingrediente: un crap proaspăt, mai mare (de preferat de apă curgătoare – fără grăsime) 8-12 linguri unt de casă circa 200 g smântână 1-2 căni vin (alb, sec) 1 legătură pătrunjel 2-3 cepe mici (sau 7-10 bucăţi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.