Crap la cuptor cu verdeata
PrinteazaCrap la cuptor cu verdeata din: file de crap, lamaie, rozmarin, cimbru, cimbru, salvie, usturoi, chimen, vin alb, unt, supa de peste, sare, piper.
- 800 g file de crap
- 1 lamaie
- 1 legatura verdeturi asortate (rozmarin, cimbru, salvie)
- 2 catei de usturoi
- chimen
- 4 linguri vin alb
- 100 g unt
- 4 linguri supa de peste
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se stropesc bucăţile de peşte cu suc de lămâie şi se acoperă cu folie transparentă; se lasă să se mari- neze la frigider 30 min. Se toacă 1/2 din verdeaţă. Se pisează usturoiul cu sare; se repartizează pe bucăţile de peşte; se mai presară piper, sare, chimen şi verdeaţă tocată; se aşază într-o formă de sufleu unsă.
Se repartizează verdeaţă şi se toarnă vin peste peşte. Pe fiecare bucată se aşază câte o felie subţire de unt. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace cca 25 min. în cuptorul încins la 180-190 °C.
La cuptor, peştele se stropeşte cu sos şi supă. Se acoperă la final cu folie de aluminiu şi se mai coace 8-10 min. După 5 min. se adaugă restul de unt şi se lasă să se topească.
Pofta buna!