Crap cu fenicul si telina la cuptor

Printeaza

Crap cu fenicul si telina la cuptor din: crap, fenicul, rosii, usturoi, cimbru, vin, morcov, telina, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, cartofi si orez.

 

Ingrediente:

  • doua trunchiuri de crap
  • doua bucati de fenicul
  • 500 g rosii
  • 4 catei de usturoi
  • o lingurita cu cimbru
  • 250 ml vin alb sec
  • un mrocov
  • o felie de telina
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • malai
  • cartofi
  • orez

 

Mod de preparare:

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţi mici, iar feniculul se taie bucăţi potrivite. Se călesc în jumătate din cantitatea de ulei cinci minute şi se amestecă bine cu cimbru.

Peştele se curăţă, se spală, se taie bucăţi mici şi se condi¬mentează. Se aşază într-o tavă, se presară deasupra legumele călite cu cimbru şi se toarnă vinul alb.

Se adaugă o cană cu apă, se aşază din loc în loc roşiile în¬tregi sau tăiate în jumătăţi dacă sunt prea mari.

Se presară usturoiul curăţat de foi şi lăsat întreg sau tăiat felii şi se introduce tava în cuptor.

Se coc la foc mediu 20-30 de minute sau până scade sosul format şi legumele sunt aproape moi. Se serveste cald, cu mamaliga, piure de cartofi sau orez fiert.

Crap cu fenicul si telina la cuptor

Crap_cu_fenicul_si_telina_la_cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.