O reteta delicioasa de peste umplut in fole din: dorada, rosii cherry, ceapa rosie, ardei gras, ghimbir, vin alb, sare, piper si ulei. Dorada are carne albă, bogată în proteine şi vitamine şi un gust deosebit. Ingrediente: 2 pesti dorada 3-4 rosii cherry 1/2 ceapa rosie 1/2 ardei gras 2 cm radacina de ghimbir 50 […]
Crap in folie cu ciuperci
PrinteazaCrap in folie cu ciuperci din: crap, ciuperci, lamaie, ulei, patrunjel, ceapa verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 crap de circa 1,5 kg
- 500g ciuperci proaspete
- 1leg.lămâie
- 50ml ulei
- 1 pătrunjel
- 1 leg. ceapă verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală, se scurge bine de apă şi se presară cu sare şi piper. Se taie ciupercile, curăţate şi spălate, în feliuţe.
Pe o folie de aluminiu se pune jumătate din cantitatea de ciuperci şi ceapă tocată mărunt. Se presari cu sare şi piper, apoi, peste acestea, se aşază peştele.
Peste peşte se pun ciupercile şi ceapa răniase, se stropeşte totul cu zeamă de lămâie şi se presară pătrunjelul tocat pe deasupra.
Se înfăşoară totul în folia de aluminiu şi se pune pachetul astfel format pe un grătar încins.
Se frige peştele circa 45 de minute, întorcându-1 de 2-3 ori pe ţoale părţile, pentru a se pătrunde bine.
Crap in folie cu ciuperci
Peste umplut in folie
Aperitiv cu andive si peste afumat
Aperitiv cu andive si peste afumat din: peste afumat, faina, unt, drojdie, oua, lapte, andive, lamai, sare, piper, unt. Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 300 g făină 120 g unt 10 g drojdie 3 ouă 3 linguri de lapte dulce o linguriţă de cimbru uscat 2 andive 2 lămâi sare piper unt pentru tavă […]
Pofta buna!