Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei
PrinteazaCrap fript, cu sos picant de roşii şi ardei din: crap, sos tabasco, sare, piper, ardei capia, rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi, otet din vin rosu, ulei.
- 4 bucati de crap (150-200 g fiecare)
- 1 lingurita sos tabasco
- sare
- piper proaspat macinat
sos picant:
- 4-5 ardei capia rosii, mari
- 4 rosii mari
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2-3 fire ceapa verde, tocata marunt
- 4-5 catei de usturoi, bine zdrobiti
- 1 lingurita otet din vin rosu
- sare
- piper proaspat macinat
- ulei
Mod de preparare:
Preparaţi sosul. Ungeţi ardeii cu puţin ulei, frigeţi-i la foc puternic, atât.cât e nevoie să se cureţe coaja (să nu fie arşi sau prea moi). Puneţi-i să stea 5-10 min într-o pungă, apoi curăţaţi-i de coajă şi de sâmburi, fără să-i spălaţi. Scoateţi sâmburii roşiilor.
Tocaţi mărunt ardeii şi roşiile. Frecaţi usturoiul cu puţină sare, amestecaţi cu roşiile, ardeii, ceapa şi pătrunjelul. Condimentaţi cu sare, piper şi oţet, după gust. Dacă vă plac mâncărurile iuţi, puteţi adăuga în sos şi ardei iute, tocat mărunt, sau sos tabasco ori hot sauce.
Ungeţi bucăţile de peşte cu puţin ulei şi sos tabasco (sau hot sauce), pudraţi cu sare şi piper, după gust. Frigeţi-le la jar sau pe grătarul de fontă. Serviţi imediat peştele, cu sosul de roşii şi ardei.
Crap fript, cu sos picant de roşii şi ardei
Pofta buna!
Care-i crapul de acolo 🙂 ?