Crap fript cu sos picant

Printeaza

Crap fript cu sos picant din: crap, tabasco, sare, piper, ardei, patrunjel, rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei.

Ingrediente:Crap fript cu sos picant

  • 4 bucăţi de crap (150-200 g fiecare)
  • 1 linguriţă sos tabasco
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

Pentru sosul picant:

  • 4-5 ardei capia roşii, mari
  • 4 roşii mari
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 2-3 fire ceapă verde, tocată mărunt
  • 4-5 căţei de usturoi, bine zdrobiţi
  • 1 linguriţă oţet din vin roşu
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Preparaţi sosul. Ungeţi ardeii cu puţin ulei, frigeţi-i la foc puternic, atât cât e nevoie să se cureţe coaja (să nu fie arşi sau prea moi).

Puneţi-i să stea 5-10 minute intr-o pungă, apoi curăţaţi-i de coajă, şi de sămburi, fără să-i spălaţi. Scoateţi sâmburii roşiilor. Tocaţi mărunt ardeii şi roşiile.

Frecaţi usturoiul cu puţină sare, amestecaţi cu roşiile, ardeii, ceapa şi pătrunjelul. Condimentaţi cu sare, piper şi oţet, după gust.

Dacă vă plac mâncărurile iuţi, puteţi adăuga în sos şi ardei iute, tocat mărunt, sau sos tabasco ori hot sauce.

Ungeţi bucăţile de peşte cu puţin ulei şi sos tabasco (sau hot sauce), pudraţi cu sare şi piper, după, gust. Frigeţi-le la jar sau pe grătarul de fontă.

Serviţi imediat peştele, cu sosul de roşii şi ardei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.