Crap fript cu sos picant
PrinteazaCrap fript cu sos picant din: crap, tabasco, sare, piper, ardei, patrunjel, rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei.
- 4 bucăţi de crap (150-200 g fiecare)
- 1 linguriţă sos tabasco
- sare
- piper proaspăt măcinat
Pentru sosul picant:
- 4-5 ardei capia roşii, mari
- 4 roşii mari
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 2-3 fire ceapă verde, tocată mărunt
- 4-5 căţei de usturoi, bine zdrobiţi
- 1 linguriţă oţet din vin roşu
- sare
- piper proaspăt măcinat
- ulei
Mod de preparare:
Preparaţi sosul. Ungeţi ardeii cu puţin ulei, frigeţi-i la foc puternic, atât cât e nevoie să se cureţe coaja (să nu fie arşi sau prea moi).
Puneţi-i să stea 5-10 minute intr-o pungă, apoi curăţaţi-i de coajă, şi de sămburi, fără să-i spălaţi. Scoateţi sâmburii roşiilor. Tocaţi mărunt ardeii şi roşiile.
Frecaţi usturoiul cu puţină sare, amestecaţi cu roşiile, ardeii, ceapa şi pătrunjelul. Condimentaţi cu sare, piper şi oţet, după gust.
Dacă vă plac mâncărurile iuţi, puteţi adăuga în sos şi ardei iute, tocat mărunt, sau sos tabasco ori hot sauce.
Ungeţi bucăţile de peşte cu puţin ulei şi sos tabasco (sau hot sauce), pudraţi cu sare şi piper, după, gust. Frigeţi-le la jar sau pe grătarul de fontă.
Serviţi imediat peştele, cu sosul de roşii şi ardei.
Pofta buna!