Crap fript cu sos
PrinteazaCrap fript cu sos din: crap, tabasco, sare, piper, ardei, patrunjel, rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei.
- 4 bucăţi de crap (150-200 g fiecare)
- 1 linguriţă sos tabasco
- sare
- piper proaspăt măcinat
Pentru sos:
- 4-5 ardei capia roşii, mari
- 4 roşii mari
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 2-3 fire ceapă verde, tocată mărunt
- 4-5 căţei de usturoi, bine zdrobiţi
- 1 linguriţă oţet din vin roşu
- sare
- piper proaspăt măcinat
- ulei
Mod de preparare:
Preparaţi sosul. Ungeţi ardeii cu puţin ulei, frigeţi-i la foc puternic, atât cât e nevoie să se cureţe coaja. Puneţi-i să stea 5-10 minute intr-o pungă, apoi curăţaţi-i de coajă, şi de sămburi, fără să-i spălaţi.
Scoateţi sâmburii roşiilor. Tocaţi mărunt ardeii şi roşiile.
Frecaţi usturoiul cu puţină sare, amestecaţi cu roşiile, ardeii, ceapa şi pătrunjelul. Condimentaţi cu sare, piper şi oţet. Ungeţi bucăţile de peşte cu puţin ulei şi sos tabasco, pudraţi cu sare şi piper, după, gust. Frigeţi-le pe grătar.
Serviţi peştele cu sosul picant.
Pofta buna!