Osso buco, în ciuda asociării sale strânse cu bucătăria milaneză, are o istorie destul de neclară în ceea ce privește originile sale exacte. Se crede că preparatul a apărut în timpul invaziei spaniole a Italiei în secolul al XVI-lea. În acea perioadă, bucătăria spaniolă a […]
Crap fript cu sos
PrinteazaCrap fript cu sos din: crap, tabasco, sare, piper, ardei, patrunjel, rosii, ceapa, usturoi, otet, ulei.
Ingrediente:
- 4 bucăţi de crap (150-200 g fiecare)
- 1 linguriţă sos tabasco
- sare
- piper proaspăt măcinat
Pentru sos:
- 4-5 ardei capia roşii, mari
- 4 roşii mari
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 2-3 fire ceapă verde, tocată mărunt
- 4-5 căţei de usturoi, bine zdrobiţi
- 1 linguriţă oţet din vin roşu
- sare
- piper proaspăt măcinat
- ulei
Mod de preparare:
Crap fript cu sos: Preparaţi sosul. Ungeţi ardeii cu puţin ulei, frigeţi-i la foc puternic, atât cât e nevoie să se cureţe coaja.
Puneţi-i să stea 5-10 minute intr-o pungă, apoi curăţaţi-i de coajă, şi de sămburi, fără să-i spălaţi.
Scoateţi sâmburii roşiilor. Tocaţi mărunt ardeii şi roşiile.
Frecaţi usturoiul cu puţină sare, amestecaţi cu roşiile, ardeii, ceapa şi pătrunjelul. Condimentaţi cu sare, piper şi oţet.
Ungeţi bucăţile de peşte cu puţin ulei şi sos tabasco, pudraţi cu sare şi piper, după, gust. Frigeţi-le pe grătar.
Serviţi peştele cu sosul picant.
Pofta buna!
Ceviche – Rețetă Fresh și Ușor de Preparat
file de peste proaspat, lime, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, coriandru, porumb, cartofi dulci, sare, piper, avocado. Descoperiți arta ceviche-ului peruan , o mâncare minunată cu influențe pre-columbiene și spaniole. Acest ceviche proaspăt și ușor de preparat este perfect pentru zilele calde de vară sau oricând […]