Crap gătit chinezeşte
PrinteazaCrap gătit chinezeşte
- 500 g crap
- 3 ouă
- 5 linguri făină
- 400 ml oţet
- 300 ml ulei
- 1ceapă mare
- 200 g pastă de tomate
- 50 ml sos de soia
- 1 linguriţă salute uscată
- 1 linguriţă pastă de ardei iute
- 40 g gem de prune
- 2 linguriţe zahăr
- 5 ml oţet balsamic
Mod de preparare:
Crapul curăţat se filetează şi se taie în cubuleţe de 3 cm.
Cubuleţele se sărează, se piperează şi se dau prin făină. Se face un sos Bechamel din 3 ouă şi 4 linguri de faină, sare şi piper după gust. Se încălzeşte uleiul, se trece peştele prin sos şi se rumeneşte la foc mediu spre mic.
Se face o marinată din oţet şi apă până la 1 litru şi se dă în clocot. Se aşază peştele într-o strecurătoare mare deasupra unui vas şi se toarnă marinata fierbinte peste peşte, se acoperă şi se lasă la răcit.
Sosul dulce acrisor: în 50 ml ulei se rumeneşte ceapa tocată mărunt, care se stinge cu pasta de tomate, sos de soia, gem de prune, 500 ml de apă.
Se adaugă salvia, zahărul, se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute, să scadă. La sfârşit, se adaugă o lingură de oţet balsamic.
Peştele se împarte în 4-5 boluri, se toarnă deasupra sosul fierbinte din abundenţă şi se ornează cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!