Crap la Gratar cu Lamaie si Ierburi

Printeaza

Crap la Gratar cu Lamaie si Ierburi. Gratarul confera pestelui o textura crocanta si un gust deosebit, facandu-l o alegere excelenta pentru iubitorii de peste.

Ingrediente

  • 1 crap proaspat (aproximativ 1-1.5 kg), curatat si portionat
  • 3 lamai
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 legatura de patrunjel proaspat, tocat
  • 1 legatura de marar proaspat, tocat
  • 1 legatura de cimbru proaspat
  • Sare si piper dupa gust
  • Optional: felii de lamaie pentru decor

 

Modul de preparare

Asigura-te ca pestele este bine curatat si eviscerat. Spala-l sub jet de apa rece si tamponeaza-l cu prosoape de hartie pentru a-l usca.

Fa cateva crestaturi superficiale pe ambele parti ale pestelui pentru a permite marinarii sa patrunda mai bine.

Intr-un bol mare, amesteca uleiul de masline, sucul de la doua lamai, usturoiul tocat, patrunjelul, mararul si cimbrul. Adauga sare si piper dupa gust.

Pune bucatile de crap in bolul cu marinada si asigura-te ca sunt bine acoperite. Lasa pestele la marinat in frigider pentru cel putin 30 de minute, ideal ar fi 1-2 ore pentru a permite aromelor sa se imbibe bine.

Incinge gratarul la foc mediu-inalt. Asigura-te ca gratarul este bine uns cu ulei pentru a preveni lipirea pestelui.

Scoate pestele din marinada si scurge excesul. Pune bucatile de crap pe gratar si gateste-le timp de 5-7 minute pe fiecare parte, pana cand carnea este bine patrunsa si usor crocanta la exterior.

Scoate pestele de pe gratar si pune-l pe un platou. Stoarce sucul de la lamaia ramasa peste bucatile de crap pentru un plus de prospetime.

Decoreaza cu felii de lamaie si presara putin patrunjel tocat deasupra.

Reteta Crap la Gratar cu Lamaie si Ierburi

  • Pregatire: 20 minute
  • Marinare: 1-2 ore
  • Gatire: 15 minute

Timp total: 1 ora si 35 minute – 2 ore si 35 minute

Foloseste peste proaspat pentru cel mai bun gust si textura.

Nu lasa pestele prea mult pe gratar pentru a evita uscarea acestuia.

Poti adauga si alte ierburi aromatice preferate pentru a personaliza reteta.

Valori nutritionale (per portie)

  • Calorii: 300 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Carbohidrati: 2 g
  • Grasimi: 20 g
  • Fibre: 1 g
  • Zaharuri: 1 g

Aromele de ierburi si lamaie se imbina perfect cu gustul bogat al crapului, oferind o experienta culinara deosebita.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.