Peste (crap) picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce, oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi, ulei, miere, ierburi aromatice. Ingrediente: cate 2 bucati crap si somon 5-6 linguri ulei piper negru piper alb boia de ardei dulce oregano sare 1 lingurita ulei pentru uns gratarul Pentru garnitura: […]
Crap la gratar cu lamaie si verdeata
PrinteazaCrap la gratar cu lamaie si verdeata din: file de crap, lămâie, boabe de piper, foi de dafin, boabe de ienibahar, verdeaţă asortată (cimbru, pătrunjel).
Ingrediente:
- 8 fileuri de crap
- 1 lămâie
- 1 linguriţă boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 4 boabe de ienibahar
- sare
- 1 legătură verdeaţă asortată (cimbru, pătrunjel)
- 4 felii de lămâie
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se curăţă cu un prosop textil umed. Se taie lămâia în două şi se stoarce; se stropesc fileurile cu suc de lămâie.
Toate mirodeniile se zdrobesc împreună în mojar; se presară peste fileurile de peşte şi se dau la frigider cca 30 min.
Intre timp se încinge grătarul; porţiile de peşte se aşază pe grătar (eventual se pun pe suporturi speciale pentru peşte, din plasă metalică). Se frig încet, pe grătarul nu prea încins, cca 25- 30 min. pe ambele feţe.
Se spală verdeţurile şi se toacă. Se sărează fileurile şi se presară verdeţuri. Se servesc cu felii de lămâie.
Se oferă alături o garnitură de cartofi prăjiţi sau fierţi ori de ardei copţi.
Crap la gratar cu lamaie si verdeata
Pofta buna!
poate iti place si:
Peste (crap) picant la gratar
Crap la gratar cu legume si lamaie
Crap la gratar cu legume si lamaie din: crap, ulei, slanina, sare, piper negru macinat, lamaie, usutroi, ardei grasi, dovlecel, rosii cherry. Ingrediente: 1 crap mare, de 1 1/2 kg 3 linguri ulei 1 bucată de slănină sare, piper negru măcinat 2 lămâi 3 căţei de usturoi 3-4 ardei graşi 2 dovlecei 6 roşioare cherry […]
Pofta buna!