Crap la gratar cu lamaie si verdeata

Printeaza

Crap la gratar cu lamaie si verdeata din: file de crap, lămâie, boabe de piper, foi de dafin, boabe de ienibahar, verdeaţă asortată (cimbru, pătrunjel).

Crap_la_gratar_cu_lamaie_si_verdeata

Ingrediente:

  •  8 fileuri de crap
  •  1 lămâie
  •  1 linguriţă boabe de piper
  •  2 foi de dafin
  •  4 boabe de ienibahar
  •  sare
  •  1 legătură verdeaţă asortată (cimbru, pătrunjel)
  •  4 felii de lămâie

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se curăţă cu un prosop textil umed. Se taie lămâia în două şi se stoarce; se stropesc fi­leurile cu suc de lămâie.

Toate mirodeniile se zdro­besc împreună în mojar; se presară peste fileurile de peşte şi se dau la frigider cca 30 min.

Intre timp se încinge gră­tarul; porţiile de peşte se aşază pe grătar (eventual se pun pe suporturi speciale pentru peşte, din plasă me­talică). Se frig încet, pe gră­tarul nu prea încins, cca 25- 30 min. pe ambele feţe.

Se spală verdeţurile şi se toacă. Se sărează fileurile şi se presară verdeţuri. Se servesc cu felii de lămâie.

Se oferă alături o garnitură de cartofi prăjiţi sau fierţi ori de ardei copţi.

Crap la gratar cu lamaie si verdeata

Crap_la_gratar_cu_lamaie_si_verdeata

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Peste (crap) picant la gratar

Peste (crap) picant la gratar

Peste (crap) picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce, oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi, ulei, miere, ierburi aromatice. Ingrediente: cate 2 bucati crap si somon 5-6 linguri ulei piper negru piper alb boia de ardei dulce oregano sare 1 lingurita ulei pentru uns gratarul Pentru garnitura: […]

 

Crap umplut cu nuci

Crap la gratar cu legume si lamaie

Crap la gratar cu legume si lamaie din: crap, ulei, slanina, sare, piper negru macinat, lamaie, usutroi, ardei grasi, dovlecel, rosii cherry. Ingrediente: 1 crap mare, de 1 1/2 kg 3 linguri ulei 1 bucată de slănină sare, piper negru măcinat 2 lămâi 3 căţei de usturoi 3-4 ardei graşi 2 dovlecei 6 roşioare cherry   […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.