Crap la gratar cu orez si ardei copti
PrinteazaCrap la gratar cu orez si ardei copti din: file de crap, orez, ardei grasi, ulei, supa de pui, ceapa, boabe de coriandru, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 bucati file de crap (circa 300g/buc)
- 150 g orez
- 4 ardei grasi rosii sau capia
- 50 ml ulei
- 500 ml supa de pui
- 1 ceapa
- 1 lingurita rasa boabe de coriandru macinate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ungeţi peştele cu ulei, pesăraţi-l cu coriandru, sare şi piper, pe ambele părţi, apoi puneţi-l pe un grătar încins.
Frigeţi-i până când se pătrunde şi se rumeneşte frumos pe ambele părţi, circa 15-20 de minute.
Intre timp, fierbeţi orezul în supă împreună cu ceapa întreagă, doar curăţată de foile de la exterior şi o linguriţă rasă cu sare.
Frigeţi ardeii pe o tablă, curăţaţi-i de pieliţă, tăiati-i în fâşii şi stropiţi-i cu ulei de măsline.
Serviţi cate o bucată de file de crap la o porţie, alături de orez fiert şi ardei copt.
Crap la gratar cu orez si ardei copti
Pofta buna!