Crap la gratar cu verdeata
PrinteazaCrap la gratar cu verdeata din: file de crap, lămâie, boabe de piper, foi de dafin, boabe de ienibahar, verdeaţă.
Ingrediente:
- 8 fileuri de crap
- 1 lămâie
- 1 linguriţă boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 4 boabe de ienibahar
- sare
- 1 legătură verdeaţă asortată (cimbru, pătrunjel)
- 4 felii de lămâie
Mod de preparare:
Crap la gratar cu verdeata: taie lămâia în două şi se stoarce; se stropesc fileurile cu suc de lămâie. Toate mirodeniile se zdrobesc împreună în mojar; se presară peste fileurile de peşte şi se dau la frigider cca 30 minute.
Intre timp se încinge grătarul; porţiile de peşte se aşază pe grătar. Se frig încet, pe grătarul nu prea încins, cca 25-30 minute pe ambele feţe.
spală verdeţurile şi se toacă. Se sărează fileurile şi se presară verdeţuri.
Se servesc cu felii de lămâie.
Pofta buna!