Crap gratinat
PrinteazaO reteta de crap gratinat din: file de crap, faina, ceapa, rosii, ulei, unt, cascaval, oua, lamaie, patrunjel, busuioc, sare si piper.
- 900 g file de crap
- 100 g faina
- 2 cepe
- 500 g rosii
- 50 ml ulei
- 200 g unt
- 200 g cascaval
- 3 oua
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel
- 6-7 frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi fileul de crap, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Stropiţi-I cu zeama de la o jumătate de lămâie, apoi tăvăliţi-l prin făină şi prăjiţi-l în uleiul încins câte 6-7 minute pe fiecare parte.
Puneţi peştele prăjit într-o tavă şi acoperiţi-l cu caşcavalul dat pe răzătoarea mare. Puneţi pe deasupra untul topit şi jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt. Bateţi cele 3 ouă cu zeama de la jumătatea de lămâie rămasă şi puţină sare. Turnaţi ouăle bătute în tavă, peste ingrediente şi puneţi tava în cuptorul bine încins.
Coaceţi fileul de peşte la foc iute, până când se rumeneşte frumos pe deasupra. între timp, opăriţi roşiile, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în cubuleţe. Căliţi-le 4-5 minute, apoi adăugaţi pătrunjelul rămas şi frunzele de busuioc, tocate mărunt, după care potriviţi de sare şi piper.
Crap gratinat
Pofta buna!