Crap cu hasma si ciuperci
PrinteazaCrap cu hasma si ciuperci din: crap, ulei de măsline, ceapa, hasma, ciuperci, vin alb parfumat, unt, făină, sare, piper.
- 1 crap de aproximativ 1,2 kg
- 1 ceaşcă mică cu ulei de măsline
- 2 cepe mici
- 1 haşmă
- 2 ciuperci
- 250 g vin alb parfumat
- 20 g de unt
- 1 lingură de făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă peştele, apoi se înlătură şira centrală şi capul.
Se împart cele două fâşii în trei bucăţi. Se curăţă ceapa şi haşma, se spală ciupercile.
Se pune uleiul la încins într-o cratiţă şi se rumeneşte peştele cu ceapa, haşma şi ciupercile.
Intre timp, se amestecă untul cu făina, sarea şi piperul. Apoi se dizolvă preparatul cu vinul şi se adaugă untul.
Când e aproape gata, se ia cratiţa de pe foc, se adaugă feliile de peşte, se strecoară sosul şi se toarnă din nou peste peşte.
Se lasă la foc alte câteva minute şi se serveşte.
Pofta buna!