Crap împănat pe pat de fenicul
PrinteazaCrap împănat pe pat de fenicul din: crap, fenicul, ceapa, ulei, lamaie, dafin, cimbru, kaizer, vin alb, sare si piper.
- 1 crap mare
- 1 fenicul
- 1-2 cepe
- 3 linguri ulei
- 1 lamaie
- 1 foaie dafin
- 1 crenguta cimbru
- 150 g kaizer
- 200 ml vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli şi îl zvânţi cu un prosop. Crestezi peştele, îl presari cu sare şi piper şi îl dai la rece. în fiecare crestătură aşezi câte o fâşie de kaizer. Separat, cureţi feniculul, îl tai rondele şi îl aşezi împreună pe o tavă cu ceapa şi usturoiul tocate mărunt.
Deasupra pui peştele, îl stropeşti cu ulei şi zeamă de lămâie. în tavă adaugi boabele de piper alb, foaia de dafin, crenguţa de cimbru şi vinul, apoi dai tava la cuptor pentru 40 de minute. Serveşti peştele cald, garnisit cu pătrunjel verde.
Crap împănat pe pat de fenicul
Pofta buna!
Crapul impanat este un deliciu