Crap in sos alb

Printeaza

Crap in sos alb din: crap, ulei, marar, sare, piper, unt, faina, supa de peste, vin alb, galbenusuri, smantana, sare, lamaie.

Ingrediente:Crap_in_sos_alb

  • 1 crap potrivit de mare
  • ulei
  • marar
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 250 ml supa de peste
  • 50 ml vin alb
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • sare
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele, condimentează-l cu sare şi piper, aşază-l într-o formă termorezistentă, stropeşte-l cu puţin ulei şi rumeneşte-l în cuptor.

Separat, căleşte făina în untul topit. Adaugă smântână şi supa de peşte şi lasă să fiarbă, la foc mic, vreo 15-20 de minute.

Opreşte focul, iar după ce s-a răcorit, încorporează j gălbenuşurile şi vinul. Acreşte cu puţină zeamă de lămâie şi potriveşte gustul de sare.

Toarnă sosul peste peştele rumenit şi lasă câteva minute la cuptor. Aromatizează cu mărar tocat fin.

Crap in sos alb

Crap_in_sos_alb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.