Crap in sos alb
PrinteazaCrap in sos alb din: crap, ulei, marar, sare, piper, unt, faina, supa de peste, vin alb, galbenusuri, smantana, sare, lamaie.
- 1 crap potrivit de mare
- ulei
- marar
- sare
- piper
pentru sos:
- 50 g unt
- 50 g faina
- 250 ml supa de peste
- 50 ml vin alb
- 3 galbenusuri
- 100 ml smantana pentru gatit
- sare
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Curăţă peştele, condimentează-l cu sare şi piper, aşază-l într-o formă termorezistentă, stropeşte-l cu puţin ulei şi rumeneşte-l în cuptor.
Separat, căleşte făina în untul topit. Adaugă smântână şi supa de peşte şi lasă să fiarbă, la foc mic, vreo 15-20 de minute.
Opreşte focul, iar după ce s-a răcorit, încorporează j gălbenuşurile şi vinul. Acreşte cu puţină zeamă de lămâie şi potriveşte gustul de sare.
Toarnă sosul peste peştele rumenit şi lasă câteva minute la cuptor. Aromatizează cu mărar tocat fin.
Crap in sos alb
Pofta buna!