Crap in sos de roşii cu caşcaval
PrinteazaO reteta de crap in sos de rosii cu cascaval din: crap, vin indulcit, ulei, otet, rosii, smantana, cascaval, unt, ceapa, foi de dafin, sare si piper.
- 1 crap (circa 2kg)
- 100 ml vin îndulcit cu puţin zahăr
- 1 pahar ulei
- 2 linguri oţet
- 1 kg roşii
- 1 pahar smântână
- 200 g caşcaval
- 50 g unt
- 1 ceapă
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi peştele curăţat şi spălat în bucăţi potrivite (puteţi să-l lăsaţi şi întreg) şi lăsaţi-le 1/2 oră presărate cu sare. Spălaţi-le din nou şi scurgeţi-le apoi de apă.
Puneţi bucăţile de peşte într-o tavă adâncă, împreună cu roşiile tăiate în felii, ceapa tocată peştişori, untul, uleiul, vinul, oţetul, sarea, piperul, foile de dafin, 100g caşcaval ras. Puneţi tava în cuptorul încins, la foc potrivit până când când peştele este bine pătruns şi frumos rumenit.
Puneţi deasupra smântână şi restul de caşcaval, dat pe răzătoarea mare şi mai puneţi tava la cuptor 4-5 minute, la foc mare.
Crap în sos de roşii cu caşcaval
Poftă bună!