Crap in sos
PrinteazaCrap in sos din: crap, carne de porc, chili, morcov, untura, sos de soia, vin, bicarbonat, sare, otet, zahar, ghimbir.
- 1 crap de circa 500 g
- 40 g carne de porc
- 5 chili
- 1 morcov
- 1 lingură untură
- 1 lingură sos de soia
- 1 ceaşcă vin
- 1 linguriţă rasă bicarbonat
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură oţet
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri hagina
- ghimbir
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, fără coadă şi cap, de solzi şi de măruntaie şi se dezosează. Jumătate din cantitatea de hagina se taie cubuleţe, cealaltă feliuţe subţiri. La fel şi ghimbirul.
Chili se spală şi se taie mărunt, după ce li se scot seminţele şi cotoarele. Morcovii se spală, se curăţă şi se taie felii subţiri.
Crapul se pune într-o strecurătoare, ce se cufundă complet într-o oală cu apă fierbinte, după care se căleşte puţin. Se scoate şi se pune într-un vas şi se presară cu sare şi două linguriţe cu vin.
Se adaugă hagina şi ghimbirul tăiate bucăţi şi se fierbe la abur, la foc mare, un sfert de oră. Se pune untura la încins şi se căleşte chili în ea, până ce capătă o culoare roşu-închis.
Se adaugă carnea de porc tăiată mărunt şi se amestecă bine. Se adaugă ghimbirul, hagina şi morcovii tăiaţi felii, amestecându-se de câteva ori.
Se completează cu apă clocotită, sos de soia, oţet, o linguriţă de vin, sare, zahăr şi bicarbonat. Se lasă puţin la fiert şi se îngroaşă cu făina dizolvată in apă.
Se scoate peştele fiert şi se înlătură hagina şi ghimbirul.
Se serveşte cald, stropit cu sos.
Pofta buna!