Crap inabusit
PrinteazaCrap inabusit din: file de crap, vin de orez, sare, piper, hasme, ghimbir, ardei, muguri de bambus, sos de soia, mustar, smantana, amidon.
Ingrediente:
- 1 1//2 kg fileuri de crap
- 2-3 linguri vin de orez sau Sherry sec
- 2-3 linguri sare de mare
- 2-3 linguri piper
- 4 hasme
- 1 buc. ghimbir proaspăt (3 cm)
- 2 ardei roşii
- 100 g muguri de bambus din conservă
- 5-6 linguri sos de soia
- 500 ml fond de peşte (gata preparat)
- 2-3 linguri muştar chinezesc
- 1 lingură amidon
- 2-3 linguri smântână grasă
Mod de preparare:
Se spală bucăţile de peşte, se scurg şi se stropesc cu vin de orez. Se freacă cu sare şi piper şi se aşază intr-un coşuleţ pentru înăbuşire.
Se curăţă haşmele şi se taie în patru. Se curăţă ghimbirul şi se taie roadele. Se taie ardeii în jumătate, se înlătură conţinutul, se spală şi se taie în formă de romburi.
Se pun mugurii de bambus într-o strecurătoare si se lasă să se scurgă bine. Se amestecă legumele şi se presară sos de soia.
Se împarte amestecul de legume peste bucăţile de crap. Se pune fondul de peşte la fiert în wok. Coşul cu preparatul se aşază înăuntru, şi se lasă la înăbuşit la foc domol cca 15 minute.
Se scoate coşul din wok şi se amestecă cca 350 ml de fond de peşte cu muştar. Se amestecă amidonul cu puţină apă rece şi cu fondul de peşte pentru îngroşare.
Se condimentează sosul şi se rafinează cu smântână. Se aşază bucăţile de crap pe farfurie împreună cu legumele şi cu sosul, şi se serveste.
Crap inabusit
Pofta buna!