Crap la cuptor cu cartofi taranesti
PrinteazaCrap la cuptor cu cartofi taranesti din: crap, ceapa, rosii, usturoi, pasta de tomate, vin alb sec, cartofi, unt, marar, sare si piper.
- 1 crap (circa 1,5 kg)
- 2 cepe
- 4 rosii
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura pasta de tomate
- 250 ml vin alb sec
- 4 cartofi mari
- 100 g unt
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, tăiaţi-l în bucăţi potrivite, spălaţi-le şi presăraţi-le cu sare şi piper. Puneţi într-o tavă adâncă bucăţile de peşte şi împrejurul lor puneţi ceapa curăţată, spălată şi tăiată în sferturi. Puneţi şi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt. Adaugaţi uleiul şi vinul în care aţi diluat pasta de tomate şi puneţi tava în cuptorul încins.
La final, când peştele este bine făcut, puneţi usturoiul tocat mărunt. Separat fierbeţi cartofii în coajă, în apă cu sare, apoi curăţaţi-i, tăiaţi-i în bucăţi şi căliţi-iîn unt, 2-3 minute, la foc mare. Serviţi peştele cald cu garnitură de cartofi presăraţi cu mărarul tocat mărunt, totul stropit cu sosul din tavă.
Crap la cuptor cu cartofi taranesti
Pofta buna!
Nu-mi place crapul