Crap la cuptor cu legume
PrinteazaCrap la cuptor cu legume din: crap, lamaie, ceapa, usturoi, vin, rosii, cimbru, verdeata, ulei, cartofi, morcovi.
- 1 crap proaspat
- 1 lamaie
- 1 ceapa
- 6-8 catei de usturoi
- 1 pahar cu vin
- 2 rosii
- cimbru
- verdeata tocata
- ulei
- 1 kg cartofi
- 4-5 morcovi
Mod de preparare:
Curăţaţi crapul de solzi, scoateţi urechea cu osul amar, îl goliţi, îl spălaţi şi-l săraţi. Lăsaţi să stea 10 min. Curăţaţi ceapa şi morcovii, tăiaţi fideluţă şi puneţi strat gros în tavă, cu cimbru verde. Puneţi puţin ulei şi 1 cană cu apă. Burta crapului o umpleţi cu: roşii tocate, verdeaţă, usturoi tocat şi puţină ceapă.
Peştele îl aşezaţi pe stratul de legume. Lăsaţi la foc viu 15 min, puneţi vinul şi mai lăsaţi 30 min. Serviţi porţionat, cu garnitură de cartofi fierţi şi pătrunjel tocat deasupra, după ce aţi stors lămâie peste peşte. Serviţi cu pâine puţină sau fără pâine, cu vin alb uşor.
Pofta buna!