Crap la cuptor cu legume

Printeaza

Crap la cuptor cu legume din: crap, lamaie, ceapa, usturoi, vin, rosii, cimbru, verdeata, ulei, cartofi, morcovi.

Ingrediente:Crap la cuptor cu legume

  • 1 crap proaspat
  • 1 lamaie
  • 1 ceapa
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin
  • 2 rosii
  • cimbru
  • verdeata tocata
  • ulei
  • 1 kg cartofi
  • 4-5 morcovi

 

Mod de preparare:

Curăţaţi crapul de solzi, scoateţi urechea cu osul amar, îl goliţi, îl spălaţi şi-l săraţi. Lăsaţi să stea 10 min. Curăţaţi ceapa şi morcovii, tăiaţi fideluţă şi puneţi strat gros în tavă, cu cimbru verde. Puneţi puţin ulei şi 1 cană cu apă. Burta crapului o umpleţi cu: roşii tocate, verdeaţă, usturoi tocat şi puţină ceapă.

Peştele îl aşezaţi pe stratul de legume. Lăsaţi la foc viu 15 min, puneţi vinul şi mai lăsaţi 30 min. Serviţi porţionat, cu garnitură de cartofi fierţi şi pătrunjel tocat deasupra, după ce aţi stors lămâie peste peşte. Serviţi cu pâine puţină sau fără pâine, cu vin alb uşor.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.