Crap la cuptor cu rosii si lamaie
PrinteazaCrap la cuptor cu rosii si lamaie din: crap, rosii, ulei, vin, lamaie, sare, piper, patrunjel verde.
- 1 kg crap
- 1 gk rosii
- 1 pahar ulei
- 1 pahar vin alb
- 1 lamaie
- sare
- piper
- partrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli şi aşezi într-o tavă tapetată cu felii de roşii şi cu feliuţe de lămâie fără coajă. Sărezi şi piperezi după gust, iar în golul burţii pui 4-5 tije de pătrunjel verde. Torni deasupra uleiul amestecat cu vin şi întroduci tava la cuptorul încins, la foc potrivit.
După 1 oră este gata. Scoţi tava din cuptor şi presari pe deasupra pătrunjel verde tocat mărunt. Serveşti peştele cald şi cu mămăliguţă.
Pofta buna!