Crap la gratar cu legume si lamaie

Printeaza

Crap la gratar cu legume si lamaie din: crap, ulei, slanina, sare, piper negru macinat, lamaie, usutroi, ardei grasi, dovlecel, rosii cherry.

Crap_la_gratar_cu_legume_si_lamaie

Ingrediente:

  • 1 crap mare, de 1 1/2 kg
  • 3 linguri ulei
  • 1 bucată de slănină
  • sare, piper negru măcinat
  • 2 lămâi
  • 3 căţei de usturoi
  • 3-4 ardei graşi
  • 2 dovlecei
  • 6 roşioare cherry

 

 

Mod de preparare:

Cureţi crapul de solzi, intestine, branhii, înotătoa­rele dorsale şi dej pe burtă, îl speli bine şi îl laşi să se scurgă, apoi îl ungi cu ulei şi îl presari cu sare şi piper sau alte condimente adec­vate peştelui, după gust.

Crestezi peştele şi introduci coajă rasă de lămâie în crestături şi în burta peştelui. După ce ai pregătit jarul, ungi grătarul cu ajutorul unei bucăţi de slăninuţă şi frigi peştele astfel încât să se pătrundă bine.

Il întorci cu grijă când se desprinde uşor de pe grătar şi partea de deasupra a peştelui a devenit albă. Continui să frigi peştele până când prinde o culoare aurie.

Alături de peşte pui roşioarele, ardeii graşi şi dovleceii tăiaţi în rondele groase de 6-7 mm, în prealabil presărate cu puţină sare.

Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti cu sare, apoi îl amesteci cu apă. Serveşti peştele alături de legume, sferturi de lămâie şi mujdei.

Crap la gratar cu legume si lamaie

Crap_la_gratar_cu_legume_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.