Crap la gratar cu salata de cartofi
PrinteazaCrap la gratar cu salata de cartofi din: crap, verdeata, usturoi, suc de lamaie, unt, nuci, cartofi rosii, ceapa verde, capere, ulei, oţet de vin alb, sare, piper.
- 1 crap
- 2 linguri verdeaţă tocată
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri suc de lămâie
- 100 g unt
- 2 linguri nuci tocate
Pentru salată:
- 1 kg cartofi roşii
- 2 cepe verzi
- 2 linguri capere
- 2 linguri ulei
- 1 lingură oţet de vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă peştele de solzi: se taie toate înotătoarele şi coada. Se dezosează îndepărtând coloana şi coastele. Se crestează fileul întreg la distanţe de cca 1,5 cm, astfel încât să putem îndepărta şi oasele mai mici, cu penseta.
Se încinge cuptorul la 180 °C.
Fileul se aşază pe o tavă tapetată cu hârtiâ de copt, cu partea cu pielea în jos; se presară sare, piper, verdeaţă (rozmarin, pătrunjel) şi usturoi.
Se stropeşte cu suc de lămâie şi se aşază deasupra bucăţele de unt. Se presară nuci şi se coace cca 30 minute.
Se fierb cartofii în coajă; se decojesc cât sunt încă fierbinţi şi se taie felii.
Se presară peste ele ceapă verde tocată şi capere. Se bate uleiul cu oţet, cu telul şi se toarnă peste salată. Se sărează şi se piperează salata şi se serveşte cu peşte.
Pofta buna!