Crap la gratar cu sos si legume

Printeaza

Crap la gratar cu sos si legume din: crap, vin, smantana, ceapa, ulei, piper, morcovi, sare, piper.

Ingrediente:Crap la gratar cu sos si legume

  • 1 crap de cca 3 kg
  • 500 ml vin alb sec
  • 500 ml smântână pentru gătit
  • 5 cepe mici
  • 1 linguriţă ulei
  • 1/4 linguriţă piper măcinat
  • 2 morcovi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele de solzi şi de intestine, apoi spălaţi-l foarte bine sub jet de apă rece. Crestaţi-l din loc în loc ca să se pătrundă mai bine, apoi daţi-l la grătar câte 5 minute pe fiecare parte.

Curăţaţi şi tocaţi morcovii, cepele, apoi turnaţi peste ele 500 ml de vin şi lăsaţi-le câteva minute.

Aşezaţi peştele luat de pe grătar într-o tavă unsă în prealabil cu ulei şi puneţi legumele în jurul lui, turnând şi vinul în care s-au marinat.

Potriviţi gustul cu sare şi piper proaspăt măcinat şi daţi tava la cuptor pentru cca 25-30 min.

Filtraţi sosul din tavă prin tifon sau printr*o sită foarte deasă, încorporaţi treptat smântână şi puneţi-1 să fiarbă până când scade o treime din el.

Scoateţi peştele pe un platou şi turnaţi peste el sosul. Serviţi-l fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.