Crap la gratar cu sos si legume
PrinteazaCrap la gratar cu sos si legume din: crap, vin, smantana, ceapa, ulei, piper, morcovi, sare, piper.
- 1 crap de cca 3 kg
- 500 ml vin alb sec
- 500 ml smântână pentru gătit
- 5 cepe mici
- 1 linguriţă ulei
- 1/4 linguriţă piper măcinat
- 2 morcovi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de solzi şi de intestine, apoi spălaţi-l foarte bine sub jet de apă rece. Crestaţi-l din loc în loc ca să se pătrundă mai bine, apoi daţi-l la grătar câte 5 minute pe fiecare parte.
Curăţaţi şi tocaţi morcovii, cepele, apoi turnaţi peste ele 500 ml de vin şi lăsaţi-le câteva minute.
Aşezaţi peştele luat de pe grătar într-o tavă unsă în prealabil cu ulei şi puneţi legumele în jurul lui, turnând şi vinul în care s-au marinat.
Potriviţi gustul cu sare şi piper proaspăt măcinat şi daţi tava la cuptor pentru cca 25-30 min.
Filtraţi sosul din tavă prin tifon sau printr*o sită foarte deasă, încorporaţi treptat smântână şi puneţi-1 să fiarbă până când scade o treime din el.
Scoateţi peştele pe un platou şi turnaţi peste el sosul. Serviţi-l fierbinte.
Pofta buna!