Crap la grătar cu sos
PrinteazaCrap la grătar cu sos din: crap, vin, smantana, ceapa, ulei, piper, morcovi, sare, piper.
- 1 crap de circa 3 kg
- 500 ml de vin alb sec
- 500 ml smantana pentru gatit
- 5 cepe mici
- 1 lingura ulei
- 1/4 lingurita piper macinat
- 2 morcovi
- sare si piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele de solzi şi de intestine, apoi spălaţi-l foarte bine sub jet de apă rece. Crestaţi-l din loc în loc ca să se pătrundă mai bine, apoi daţi-1 la grătar câte 5 minute pe fiecare parte. Curăţaţi şi tocaţi morcovii, cepele, apoi turnaţi peste ele 500 ml de vin şi lăsaţi-le câteva minute.
Aşezaţi peştele luat de pe grătar într-o tavă unsă în prealabil cu ulei şi puneţi legumele în jurul lui, turnând şi vinul în care s-au marinat. Potriviţi gustul cu sare şi piper proaspăt măcinat şi daţi tava la cuptor pentru cca 25-30 min.
Filtraţi sosul din tavă prin tifon sau printr-o sită foarte deasă, încorporaţi treptat smântână şi puneţi-1 să fiarbă până când scade o treime din el. Scoateţi peştele pe un platou şi turnaţi peste el sosul. Serviţi-1 fierbinte.
Pofta buna!