Crap la gratar cu vin
PrinteazaO reteta de crap la gratar din: crap, usturoi, sare, vin si untdelemn.
- un crap mare (de aproximativ 2 kg)
- o căpăţână de usturoi
- sare
- vin
- untdelemn
Mod de preparare:
Se curăţă crapul, se spală, se porţionează, se sărează şi se lasă 10 minute pentru a-1 pătrunde sarea. Grătarul se încinge şi se unge cu puţin untdelemn (dacă nu ar fi post, l-am putea freca şi cu o bucată de slănină; ideea e să fie uns cu o substanţă grasă, ca să nu se prindă peştele).
Se pun bucăţile de peşte pe grătar, întorcându-se pe o parte şi pe cealaltă de câte ori este nevoie. în timpul coacerii, se stropeşte cu vin.
Se pregăteşte un mujdei, din usturoi, sare, untdelemn şi vin şi se serveşte alături de peşte.
Poftă bună!