Crap la tava

Printeaza

O reteta delicioasa de crap cu cartofi, sare, piper, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb.

Ingrediente:Crap la tava

  • 1 kg crap
  • 800 g cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapă roşie
  • cimbru
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 3 lămâi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele de solzi, se spală în câteva ape, se lasă să se scurgă în sită şi se con­dimentează cu sare şi piper, după gust. Se stropeşte cu ulei şi vin pe toată suprafaţa şi se lasă la rece câteva minute.

Separat, se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele şi se aşază în tava de iena unsă cu ulei. Se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se or­nează cu felii de ceapă roşie şi se bagă câteva minute în cuptor. Se scoate tava din cuptor, se aşază peştele, se stropeşte cu sosul de vin şi se bagă în continuare în cuptorul încins.

După ce s-a copt, se ornează cu pătrunjel verde şi se serveşte cu lămâie din abundenţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.