Crap cu mamaliguta
PrinteazaCrap cu mamaliguta din: crap, untdelemn, ceapa, usturoi, cimbru, pasta de tomate, zahar, sare, piper.
- 1 crap proaspat, de circa 750 g
- 3 linguri untdelemn
- 2 cepe
- 4-5 catei de usturoi
- 1/4 lingurita cimbru uscat maruntit
- 2-3 linguri pasta de tomate
- 1 varf de cutit zahar
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli bine şi îl tai în bucăţi nu prea mari, pe care le presari cu sare, piper şi le laşi în frigider, într-un vas aco¬perit, cât timp prepari sosul. Cureţi ceapa şi usturoiul. Tai ceapa mărunt şi striveşti usturoiul.
Pui într-o cratiţă ceapa tăiată mărunt, torni 1 1/2 pahare cu apă fierbinte şi o laşi să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 10 minute. Adaugi apoi uleiul, zahărul, usturoiul strivit, cimbrul şi bulionul.
După ce a dat în câteva clocote, pui bucăţile de peşte, mai puţin capul, potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă acoperit, timp de 20-25 de minute, la foc foarte mic sau în cuptor, până când sosul scade.
Il serveşti cu garnitură de orez cu legume sau cu mămăliguţă alături.
Crap cu mamaliguta
Pofta buna!