Crap marinăresc
PrinteazaCrap marinăresc
Ingrediente:
- 1 kg crap
- 100 g ulei
- 100 g ceapă
- 200 g vin roşu
- 300 g ciuperci
- 1 kg arpagic
- piper
- sare
- 1 lingură făină
- 1 lingură ulei
- zeamă de peşte
Mod de preparare:
Crap marinăresc : Se încinge bine într-o tavă uleiul şi se pune ceapă tocată foarte mărunt, lăsînd-o să se înmoaie, fără a se rumeni.
pune deasupra peştele tăiat în bucăţi. Se adaugă vin roşu, piper şi sare. Se unge peştele cu ulei, se acoperă cu celofan şi se dă la cuptor, lăsîndu-1 să se înăbuşe, avînd grijă ca ceapa să nu se ardă.
Cind s-a încins bine peştele, se adaugă ciupercile, care au fost mai întîi călite într-o tigaie, şi arpagicul de asemenea înăbuşit, precum şi un sos preparat dintr-o lingură de făină prăjită şi rumenită, o lingură de ulei, stins cu zeamă de peşte, atît cît sosul să rămină potrivit de legat.
Se dă la cuptor 5 min.
Pofta buna!