Crap cu menta si morcovi
PrinteazaCrap cu menta si morcovi din: crap, morcovi, ceapa, boabe de piper, otet, frunze de menta, ulei de masline, otet aromat de fructe, sare, piper.
Ingrediente:
- 1,5 kg crap
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 10 boabe de piper
- 2 linguri otet
- pentru sos:
- 100 g frunze de menta
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita otet aromat de fructe
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi peştele de solzi, îl speli, îl porţionezi, îi sărezi şi îl laşi 24 de ore la frigider.
Pui apa la fiert, adaugi morcovii, ceapa tăiată felii, oţetul, condimentele şi mai târziu peştele.
Fierbi amestecul timp de 8-10 minute, apoi scoţi peştele pe un platou.
Pentru sos, pui menta la fiert în 200 ml apă şi dai în clocot. După răcire, adaugi uleiul de măsline, oţet, sare şi piper după gust.
Torni sosul peste peşte şi ornezi crapul cu frunze de mentă.
Crap cu menta si morcovi
Pofta buna!